my_menu

9.6.24

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας υλοποιεί το πρόγραμμα «σΤροφή στη γειτονιά»

Το σχολείο μας με την περιβαλλοντική του ομάδα αποτελούμενη από 40 μαθητές, από όλες τις τάξεις και συντονίστρια την καθηγήτρια Βιολογίας κ. Λίλα Ιερομνήμων, έχει το περιβάλλον πάντα στις προτεραιότητές του. Φέτος η ομάδα έδινε ραντεβού κάθε εβδομάδα προκειμένου να εξοικειωθεί με τα ζητούμενα και να περάσει σταδιακά από τη θεωρία στην πράξη. Όπως τονίζει η εκπαιδευτικός, «η ενημέρωση είναι ελλιπής γύρω από τους καφέ κάδους και έπρεπε με τους μαθητές να τους εντοπίσουμε. Παρόλα αυτά στο σχολείο μας υπάρχει από πέρυσι κομποστοποιητής και ήδη οι μαθητές είχαν μια τριβή, αν και όχι τόσο πρακτική όσο φέτος, με το τι κάνουμε με το φαγητό που περισσεύει». 

Σε συνεργασία, λοιπόν,  με την incommon, μετά το περσινό πρόγραμμα «Food Treasure» και το «Κλείσε τον κύκλο της τροφής», μέσω του οποίου μαθητές του σχολείου μας εξοικειώθηκαν πρώτη φορά με τις έννοιες της κυκλικής οικονομίας, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συνέχισε να εκπαιδεύει «μικρούς οικολόγους». Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε  μέσα από το πρόγραμμα «σΤροφή στη γειτονιά», που στόχος του είναι «να αλλάξουν η νοοτροπία και οι συνήθειες των πολιτών, των σχολείων και των επιχειρήσεων, με βασικό γνώμονα τη σωστή χρήση του καφέ κάδου», όπως σημειώνει η Βάλια Ζουρνά, συν-ιδρύτρια, υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης προγραμμάτων στην εταιρεία. 

Η Διονυσία Δασκαλάκη, αρχιτέκτονας και μέλος του εργαστηρίου που έφτιαξε το επιτραπέζιο παιχνίδι, έδωσε μάλιστα το παρών στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού όταν οι μαθητές έπαιξαν το «σΤροφη στη γειτονιά» και ενώ «στην αρχή παραξενεύτηκαν με το παιχνίδι, όπως με κάθε επιτραπέζιο, μόλις έμαθαν τους κανόνες του και εξοικειώθηκαν, η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική». Η Βάλια Ζουρνά από την πλευρά της κρίνει το «πείραμα» επιτυχές, καθώς, όπως λέει, «με το επιτραπέζιο φάνηκε όσα είχαν αφομοιώσει τα παιδιά». 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο της εφημερίδας "Η Καθημερινή" εδώ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ