my_menu

11.6.24

Εκπαιδευτική ενημέρωση για θέματα ισότητας των φύλων από το ΚΕΘΙ

Στις 13/2/2024 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού επιμορφωτικό σεμινάριο από το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα ιΙότητας των φύλων) με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την ενδυνάμωση των μαθητριών και των μαθητών σε θέματα έμφυλων διακρίσεων.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την κα Μάρη Ειρήνη, ψυχολόγο του ΚΕΘΙ και ειδική σε θέματα συμβουλευτικής του φύλου. Το παρακολούθησαν μαθήτριες και μαθητές των τμημάτων Β1 & Β2 και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου διατυπώθηκαν ερωτήσεις, προβληματισμοί και σκέψεις ως προς την ισότητα των φύλων και την έμφυλη βία.

Μετά το πέρας της επιμόρφωσης οι μαθητές και οι μαθήτριες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο προσεγγίζοντας τα θέματα που τέθηκαν και αξιολογώντας το σεμινάριο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η ανταπόκριση των παιδιών ήταν εξαιρετική καθώς έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, προβληματίστηκαν, ενδυναμώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα ισότητας και μη βίαιης επικοινωνίας.

Η επιμορφωτική ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μενίκη  και το πρόγραμμα είναι εγκεκριμενο από το υπουργείο Παιδείας.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ