my_menu

7.4.24

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης η ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), διοργάνωσε ένα Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού,  που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών, στην διαδικασία της ανακύκλωσης.

Στο Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των  Δήμων Αττικής συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τμημάτων των σχολείων 39 Δήμων Αττικής, στους οποίους λειτουργούν Πολυκέντρα Ανακύκλωσης. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία 39 Δήμων Αττικής και διήρκησε από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2024

Οι μαθητές μας, ιδιαιτέρως της περιβαλλοντικής ομάδας, συμμετείχαν με μεγάλο ζήλο στον διαγωνισμό. Συγκέντρωσαν πλαστικές, αλουμινένιες, γυάλινες συσκευασίες από τον σχολικό χώρο, τα σπίτια τους, τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, τον χώρο των σχολικών περιπάτων, τις πλατείες και τους δρόμους όλου του δήμου Παπάγου Χολαργού! Την Τρίτη 2-4-2024 αντιπροσωπία μαθητών μετέβη στο δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού όπου παρουσία εκπροσώπων της TΕΧΑΝ και του δήμου κατατέθηκαν αποδείξεις από ανακύκλωση 66.135 συσκευασιών στα σπιτάκια ανακύκλωσης! Καταφέραμε να αποκτήσουμε την 42η θέση μεταξύ 613 συμμετοχών!

Παρόλο που δεν καταφέραμε να είμαστε στους τρεις πρώτους νικητές, οι οποίοι κέρδισαν τα έπαθλα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την επίδοσή μας. Ο στόχος της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης επετεύχθη!

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τη δράση

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ