my_menu

18.2.24

Το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού υποστηρικτής της ημέρας του ασφαλούς Διαδικτύου.

 "Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο"

https://www.saferinternet.at/fileadmin/_processed_/0/1/csm_Bald_ist_es_soweit_Safer_Internet_Day___Aktionsmonat_2024_27cdc9894f.jpgΣτο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της ημέρας του ασφαλούς διαδικτύου, το Σχολείο μας συμμετείχε ενεργά με διάφορες δράσεις. 

Βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να ενημερωθούν και ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας προκειμένου να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με σύνεση και προσοχή. Έτσι θα απολαμβάνουν τα οφέλη και ταυτόχρονα θα προφυλάσσονται από πιθανές παγίδες και κακοτοπιές. Το Διαδίκτυο είναι πλέον στην καθημερινότητά μας. Επομένως χρειάζεται να οδηγήσουμε τους νέους στα ωφέλιμα μονοπάτια του, ώστε να απολαμβάνουν τη χαρά και να λειτουργούν Υπεύθυνα και Δημιουργικά. Ο καλά ενημερωμένος νέος θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτό το αγαθό προς όφελός του.

Στις δράσεις του Σχολείου μας συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ τάξης υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Πληροφορικής ως εξής:

  • Το σχολείο μας υποστήριξε την ημέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου 2024.

  • Στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και στο Εργαστήριο Η/Υ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν το Διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του.

  • Την Τετάρτη 31-1-2024 οι μαθητές του τμήματος Α1 συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα νέων τεχνολογιών παρακολούθησαν ενημερωτική παρουσίαση για τη χρήση του Διαδικτύου, τις δυνατότητες που προσφέρει στη Μάθηση, στην Επικοινωνία, στην Πληροφόρηση και στην Ψυχαγωγία. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου. Η ενημερωτική παρουσίαση είχε βιωματικό χαρακτήρα. Οι μαθητές συμμετείχαν πρόθυμα, δίνοντας εύστοχες απαντήσεις σε ερωτήσεις που τους τέθηκαν. Επέδειξαν ωριμότητα, σοβαρότητα και αυθορμητισμό. 

  • Την Τρίτη  6-2-2024 οι μαθητές όλων των τμημάτων της Α΄ τάξης, παρακολούθησαν στο σχολείο μας ενημέρωση-παρουσίαση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Στοχευμένα video έδωσαν το ερέθισμα για προβληματισμό και γόνιμη συζήτηση. Παρουσιάστηκαν εργασίες μαθητών/τριών που με αυθορμητισμό απέδωσαν τις σκέψεις τους. 

  • Την επόμενη ημέρα οι μαθητές συμπλήρωσαν σχετικό ερωτηματολόγιο.


Δείτε 

Εδώ τις εργασίες των μαθητών/τριών

Εδώ φωτογραφίες

Εδώ τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου


Σημαντικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για ένα Ασφαλές Διαδίκτυο:

http://saferinternet.gr/

https://saferinternet4kids.gr/

http://internet-safety.sch.gr/

http://www.safeline.gr/

http://www.help-line.gr/

Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλεια στο διαδικτυο βασικοι κανονες

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ