my_menu

16.12.23

Αντιπροσωπεία μαθητών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Ρώμη

Στο 8ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ: Ένα Μακραίωνο Ταξίδι (509 π.Χ. – Σήμερα) Ιστορία, Πολιτισμός, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Θεσμοί, Δημοκρατία» που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη από 26 Νοεμβρίου 2023 έως 1 Δεκεμβρίου 2023, συμμετείχε ομάδα 27 μαθητών και μαθητριών του σχολείου  μας με εισήγηση. Ο τίτλος της εργασίας μας ήταν «Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης: οι παραστάσεις τους μαγεύουν ανά τους αιώνες» προβάλλοντας  τη σημασία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που επηρέασε τον ρωμαϊκό πολιτισμό, την αξία του αρχαίου δράματος και τη συμβολή του στην παγκόσμια πολιτιστική εξέλιξη.

Στόχοι του Συνεδρίου ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών και μαθητριών για την πρωτότυπη διαπραγμάτευση του θέματος της εργασίας τους, η κινητοποίηση της σκέψης, της φαντασίας, της πρωτοβουλίας, η αλληλεπίδραση των μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα και η συνεργασία με συμμαθητές τους από σχολεία της Ιταλίας και της Ευρώπης, η βελτίωση των εκφραστικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους στην παρουσίαση των εργασιών τους, η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και η ομαδική δουλειά για την εκπόνηση των εργασιών, ο εμπλουτισμός και η ενδυνάμωση της σχέσης καθηγητών και μαθητών και η επαφή των μαθητών με σπουδαίους χώρους πολιτισμού, μουσεία, χώρους τέχνης ώστε δια ζώσης να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εργασία τους σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση ακολουθώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες, αντιπροσωπεύοντας επάξια το σχολείο μας. Παράλληλα επισκέφθηκαν χώρους μεγάλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος πλουτίζοντας σε γνώσεις και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους. Ευχαριστούμε θερμά την πρέσβη κυρία Ελένη Σουρανή για τη θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τη συνέπεια και την ωριμότητα που επέδειξαν και τις οικογένειές τους για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη.

Η Εργασία για το Συνέδριο εδώ και η Βεβαίωση συμμετοχής του σχολείου μας εδώ

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση στο συνέδριο εδώ

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την εκπαιδευτική μετακίνηση

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ