my_menu

26.11.23

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ τάξης στο Μουσείο Μετεωριτών

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, η Α΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών στα Πατήσια. Αποτέλεσε μία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη εμπειρία για εμάς και τους συμμαθητές  μας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, παρακολουθήσαμε δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και στη συνέχεια με μικροσκόπιο παρατηρήσαμε την επιφάνεια μικρών κομματιών μετεωριτών. Οι υπεύθυνοι μας έδειξαν, επίσης, ένα δείγμα μετεωρίτη για να αισθανθούμε την υφή και την μάζα του. Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να  αποκτήσουμε αληθινά κομμάτια μετεωρίτη, απαντώντας σωστά σε μερικές ερωτήσεις κατανόησης, ύστερα από τις παρουσιάσεις.

Αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη μάς χάρισε νέες γνώσεις για τον κόσμο του αχανούς διαστήματος, ενώ μας έφερε πιο κοντά στην επιστήμη της γεωλογίας και της αστροφυσικής, κάνοντάς μας σοφότερους. Μας άφησε την ευχάριστη εντύπωση μιας ωραίας και ενδιαφέρουσας εκδρομής, η οποία είναι άλλωστε και η πρώτη μας στο Γυμνάσιο.

                                                                                                                        Οι συντάκτριες,
                                                                                                                     Αγάπη Πλαδέλη, Α3
                                                                                                                    Αναστασία Μαρκέτου, Α3

Η συνάντησή μας με τους μετεωρίτες

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, η Α’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο μουσείο μετεωριτών.

Εκεί, οι υπεύθυνοι του μουσείου μας χώρισαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα παρακολούθησε μία παρουσίαση με θέμα τη δημιουργία του πλανήτη μας και των μετεωριτών. Μπορώ να πω, ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον, καθώς ο υπεύθυνος του μουσείου μας εξηγούσε πολύ αναλυτικά αυτά που βλέπαμε.

Η άλλη ομάδα μαθητών χωρίστηκε σε άλλες τρεις μικρότερες ομάδες. Η κάθε μία οδηγήθηκε σε ένα διαφορετικό δωμάτιο. Η πρώτη ομάδα έπαιξε ένα διασκεδαστικό κουίζ στον υπολογιστή. Η δεύτερη παρακολούθησε μία μικρή παρουσίαση που μιλούσε για τους πλανήτες και τους δορυφόρους τους. Τέλος, η τρίτη ομάδα μαθητών, με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, ενός, δηλαδή, εργαλείου που έμοιαζε με μεγεθυντικό φακό και ένα μικρό μικροσκόπιο παρακολούθησαν από κοντά αληθινούς μετεωρίτες. Έπειτα, οι ομάδες αλλάξανε δωμάτια, έτσι ώστε κάθε παιδί να επισκεφθεί κάθε δωμάτιο μία φορά. Όταν αυτό τελείωσε, οι μισοί μαθητές που ήταν στον επάνω όροφο κατεβήκανε κάτω και το αντίστροφο. Έτσι όλα επαναλήφθηκαν με τους άλλους μισούς μαθητές.

Η εκδρομή στο μουσείο μετεωριτών ήταν εντυπωσιακή και είχε πολύ ενδιαφέρον! Ακόμα και αν ήτανε διαφορετική από τις περισσότερες εκδρομές ήταν συναρπαστική!!

                                                                                                                               Η συντάκτρια, 

                                                                                                                            Χριστίνα Ψάρρα, Α4

    Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Μουσείο των Μετεωριτών. Αρχικά, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και συμμετείχαν εναλλάξ σε τέσσερις διαφορετικές δραστηριότητες. Παρακολουθήσαμε δύο παρουσιάσεις σχετικά με τη δημιουργία των πλανητών, τη γέννηση και τον θάνατο των άστρων, την εξέλιξη του σύμπαντος και την προέλευση των Μετεωριτών. Επίσης λύσαμε κάποια quiz στους υπολογιστές, σχετικά με την αστρονομία και τέλος είδαμε με μικροσκόπιο και από έναν υπολογιστή πώς είναι και από τι αποτελούνται οι αληθινοί μετεωρίτες. Ήταν μία ωραία εμπειρία, γιατί ήρθαμε πιο κοντά με το διάστημα και μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

                                                                                                                            Ο αρθογράφος,  

                                                                                                                     Αλέξανδρος Σράντερ, Α4

                                                                                    


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ