my_menu

12.3.23

Ενημέρωση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου για το τμήμα Βιολογίας & Πειράματα

 Την Τετάρτη 1-3-2023 και την Πέμπτη 2-3-2023, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κύριος Αλέξανδρος   Σαββίδης που ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Βιολογίας, στο Εθνικό και       Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σκοπός της επίσκεψης ήταν:

 α. Ενημέρωση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου για το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και   Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μαθητές μέσα από ερεθίσματα που τους δόθηκαν,   διαμόρφωσαν μία εικόνα για το πώς είναι το Πανεπιστήμιο και τι θα τους προσφέρει ως μελλοντικούς   φοιτητές. Συζητήθηκε  τι πρέπει να αναμένουν από το Τμήμα Βιολογίας και πώς θα μπορούσαν να   ξιοποιήσουν το πτυχίο και την γνώση που θα αποκτήσουν.

 β. Εισαγωγή των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου στον κόσμο των μικροοργανισμών και στην μικροβιακή   Βιοτεχνολογία. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές πραγματοποίησαν εμβολιασμό μικροοργανισμών [Saccharomyces cerevisiae (ζυμομύκητες αρτοποιίας)] σε στερεά  θρεπτικά υποστρώματα.

 Εκ μέρους του Σχολείου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Σαββίδη για το χρόνο του, την   ενημέρωση των μαθητών μας και την οργάνωση και πραγματοποίηση του πειράματος. Δόθηκε η   ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να οραματιστούν το   μέλλον  τους!

 Η καθηγήτρια Βιολογίας, 

 Τρ.Ιερομνήμων


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ