my_menu

30.3.23

Αντιπροσωπεία μαθητών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη Φλωρεντία

Το 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία από 16 έως και 20 Μαρτίου 2023, με τη συμμετοχή 80 σχολείων και 2.500 μαθητών από 4 χώρες! Το σχολείο μας συμμετείχε με 72 μαθητές & μαθήτριες, 3 ομάδες σε δύο θεματικές: Ι. Το λίκνο της Αναγέννησης και ΙΙ. Στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης και 5 υπεύθυνες καθηγήτριες. Παράλληλα η 4η ομάδα μας συμμετείχε δημιουργώντας ηλεκτρονική αφίσα με θέμα τα μουσεία της Φλωρεντίας. Φορέας διοργάνωσης η ΕΛΕΜΑΣΥΝ.

Σκοπός του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου ήταν η γνωριμία των Ελλήνων και Ευρωπαίων μαθητών με τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και ταυτόχρονα η ευαισθητοποίησή τους στο τεράστιο θέμα της Κλιματικής Κρίσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις άρτιες ομολογουμένως εργασίες τους σε μία διεθνή διοργάνωση, ακολουθώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες, αντιπροσωπεύοντας επάξια το σχολείο μας, πλουτίζοντας σε γνώσεις και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του δύσκολου αυτού εγχειρήματος.  

Στιγμιότυπα από το ταξίδι και τη συμμετοχή μας στο συνέδριο εδώ

Μπορείτε να δείτε το παραστατικό εδώ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ