my_menu

7.1.22

Πρωτόκολλο Λειτουργίας των σχολικών μονάδων από Δευτέρα 10/01/2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, Καλή Χρονιά! 

Σύμφωνα με την υπ. αριθ. ΓΠ οικ. 360/06- 01-2022 ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 7/06-01-2022 ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για το σύνολο των μαθητών/τριών όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρώτη, μετά τις διακοπές, εβδομάδα (10/1/2022 – 15/1/2022)

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self test) διενεργείται από ΟΛΟΥΣ  τους μαθητές τρεις (3) φορές  τη συγκεκριμένη εβδομάδα, δηλαδή για τη Δευτέρα 10/1/2022, την Τρίτη 11/1/2022 και την Παρασκευή 14/1/2022 αντίστοιχα.

Τα test διατίθενται δωρεάν στα φαρμακεία την εβδομάδα από 5/1/22 έως 8/1/22 και πραγματοποιούνται έως και είκοσι τέσσερεις (24) ώρες πριν από την προσέλευση των μαθητών στη σχολική μονάδα.

Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών υποβάλλουν τα αποτελέσματα των self tests στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και εκτυπώνουν τη Σχολική Κάρτα για COVID – 19.

Οι μαθητές οφείλουν να φέρουν μαζί τους την εκτυπωμένη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος μέχρι τη διενέργεια του επόμενου self test την οποία και θα δείξουν στον καθηγητή της πρώτης διδακτικής ώρας κατά την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1) αντίστοιχα.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί χειρόγραφα (εδώ το σχετικό έγγραφο που μπορεί να εκτυπωθεί σε φωτοτυπικό κέντρο) στην οποία θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στο edupass. gov.gr, μαζί με τον κωδικό υποβολής. 

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα σε περίπτωση που αυτό του ζητηθεί από εκπαιδευτικό ή από τον/την Διευθυντή/ντρια/Υποδιευθυντή/ντρια σχολικής μονάδας προς επαλήθευση/διασταύρωση του αποτελέσματος που έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass. gov.gr, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή στην τάξη/αποχωρεί από την σχολική αίθουσα, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. 

Από τις 17/1/22 και μετά 

Διενεργούνται από ΟΛΟΥΣ τους μαθητές, δύο δωρεάν self tests την εβδομάδα. Τα self-test θα πραγματοποιούνται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Τα αποτελέσματα υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass. gov.gr, εκτυπώνεται η Σχολική Κάρτα για Covid – 19, την οποία δείχνουν οι μαθητές στον εκπαιδευτικό της αντίστοιχης  πρώτης ώρας.

Στην περίπτωση ΘΕΤΙΚΟΥ self test, οι γονείς – κηδεμόνες  ενημερώνουν άμεσα το σχολείο,  στο τηλέφωνο 2106527410 τις ώρες λειτουργίας του σχολείου  ή στο email: mail@2gym-cholarg.att.sch.gr τις υπόλοιπες ώρες και ακολουθούνται τα προβλεπόμενα από την σχετική ΚΥΑ (εδώ) βήματα.

 Καλή αρχή τη νέα χρονιά με υγεία και ασφάλεια!


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ