my_menu

28.3.19

Οι μαθητές μας τιμούν την επανάσταση του 1821

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου οι μαθητές μας, φέτος, αποφάσισαν να τιμήσουν τη μέρα με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων. Εργάστηκαν συνεργατικά με κέφι και φαντασία με σκοπό να οργανώσουν μια έκθεση-αφιέρωμα στους ήρωες της επανάστασης του 1821. Η έκθεση είχε θέμα: "Η επανάσταση του 1821 μέσα από τους ήρωες". Κάθε τμήμα του σχολείου ανέλαβε να παρουσιάσει έναν ήρωα της επανάστασης και να αποδώσει τη δράση του, τη συμβολή του στην επανάσταση να φωτίσει αθέατες πλευρές της ζωής του.
Οι μαθητές κάθε τμήματος χωρίστηκαν σε ομάδες, κάθε ομάδα ανέλαβε να εργαστεί πάνω σε ένα επιμέρους θέμα και να συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό αλλά και ιστορικές φράσεις και αποφθέγματα που σχετίζονταν με τους ήρωες. Στη συνέχεια, προχώρησαν σε αποδελτίωση του υλικού, αποτύπωσαν τις δημιουργίες τους στο χαρτί και δημιούργησαν το αφιέρωμα στον ήρωα που είχαν επιλέξει και τον οποίο παρουσίασαν μαθητές-ξεναγοί  τη μέρα της εκδήλωσης.
Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του καθηγητή καλλιτεχνικών του σχολείου μας κου Σταμάτη Σαμακουρή ο οποίος είχε την ευθύνη από καλλιτεχνικής πλευράς του εγχειρήματος
Ακολουθούν οι εργασίες των μαθητών ανά τμήμα
Α1: Κανάρης εδώ
Α2: Μαντώ Μαυρογένους εδώ
Α3: Μιαούλης εδώ
Α4: Παπαφλέσσας εδώ
Β1: Κολοκοτρώνης εδώ
Β2: Καραϊσκάκης εδώ
Β3: Μπουμπουλίνα εδώ
Γ1: Ρήγας εδώ
Γ2; Σολωμός εδώ
Γ3; Μακρυγιάννης εδώ

Αφιέρωμα στον Φιλελληνισμό και το ρόλο του στην Επανάσταση του 1821 εδώ
Τους μαθητές καθοδήγησε η καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας κα Γιέλενα Μιλίνκοβιτς.

Στιγμιότυπα από την έκθεση εδώ , τη γιορτή, τη χορωδία εδώ και τους παραδοσιακούς χορούς εδώ
Την επιμέλεια του φωτογραφικού υλικού ανέλαβε ο μαθητής Νίκος Κουρέτσης του τμήματος Β1.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ