my_menu

27.2.18

Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε Πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη


Στις 27 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές του Γ3 τμήματος του σχολείου μας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές επισκεφθήκαμε την έκθεση «Το θέμα είναι τώρα τι λες. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.
Εκεί, μας δόθηκε η ευκαιρία να πληροφορηθούμε πολλά και ενδιαφέροντα για τη ζωή και το έργο του ποιητή. Ειδική αναφορά έγινε στις τρεις σημαντικές περιόδους της Ιστορίας που έζησε (Γερμανική Κατοχή, Εμφύλιος Πόλεμος, Δικτατορία), και την πολιτική δράση που ανέπτυξε κατά τη διάρκειά τους. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας, σε μια βιωματική προσέγγιση της ζωής και του έργου του ποιητή και με την καθοδήγηση των υπευθύνων του εκπαιδευτικού προγράμματος, χωριστήκαμε σε 3 ομάδες και εργαστήκαμε πάνω σε ένα του ποίημα. Μέσα από μια συνεργατική διαδικασία δημιουργήσαμε μια παρουσίαση αξιοποιώντας την τεχνική της «παγωμένης εικόνας». Η κάθε ομάδα έκανε την παρουσίασή της με ένα μέλος της να απαγγέλει επιλεγμένους στίχους από ένα ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη, μιας εκ των τριών παραπάνω ιστορικών περιόδων, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της με την τεχνική της «παγωμένης εικόνας», κατόρθωσαν με ευστοχία να αναπαραστήσουν το περιεχόμενο αυτών των στίχων.
Από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη, πέρα από τις σημαντικές γνώσεις που αποκτήσαμε, γίναμε δέκτες μοναδικών μηνυμάτων ζωής, ελπίδας, αγάπης και θάρρους.
Για τη δημοσιογραφική ομάδα
Νίκη Πανηγυράκη, Γ3   

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ