my_menu

30.1.23

Τα παιδιά του Β1 ανακαλύπτουν τον θησαυρό των οργανικών “τροφοσκουπιδιών”

Το κουδούνι χτυπά, πίσω στα θρανία... απλά στην αίθουσα δεν μπαίνουμε μόνο για φυσική, έκθεση, αρχαία ή χημεία. Μαθαίνουμε και συζητάμε για την κυκλική οικονομία! Ανακαλύπτουμε τη σημασία της ορθής διαχείρισης των πόρων στην καθημερινότητά μας, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Food Treasure» της InCommOn που υλοποιείται μαζί με μαθήτριες και μαθητές του Β1.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται γύρω από την έννοια της κυκλικής οικονομίας μέσα από το παράδειγμα της σωστής χρήσης των τροφικών απορριμμάτων που αντί να πετιούνται μετατρέπονται σε έναν νέο χρήσιμο πόρο. Παράλληλα, ενισχύεται η κριτική σκέψη, η συνεργασία και η δημιουργία ανεξάρτητων και καινοτόμων ιδεών. Μέσα από μια σειρά δράσεων ενημερωτικού χαρακτήρα, δραστηριότητες βιωματικής εκπαίδευσης αλλά και την τοποθέτηση ενός κομποστοποιητή στον χώρο του σχολείου, τα μέλη της μαθητικής κοινότητας αλλάζουν την πεποίθηση που υπάρχει για τα υπολείμματα τροφής και τα οργανικά υπολείμματα, μετατρέποντάς τα από σκουπίδια σε πολύτιμη ενέργεια. Ένα μάθημα που δεν σταματάει εκεί, καθώς ο καφέ κάδος γεμίζει με “τροφοσκουπίδια” από τις κουζίνες μας. Εν τέλει τα παιδιά φέρνουν στο σπίτι και ένα mini καφέ κάδο για να εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους όλα τα μέλη της οικογένειάς τους και να δημιουργήσουν μια νέα συνήθεια στο σπίτι τους!

Η InCommOn-Innovative Communities Onwards είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την προώθηση της κυκλικής οικονομίας μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που ενεργοποιούν την κοινότητα. 

Το πρόγραμμα «Food Treasure»υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Εναλλακτικό μάθημα κυκλικής οικονομίας για το Β1               Ανακαλύπτοντας τα οφέλη των οργανικών "σκουπιδιών" 
                                                                                                            σΤροφή στον καφέ κάδο ή κομποστοποιητή!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ