my_menu

27.5.22

"Η Αγριόχηνα" - έργο eTwinning "STEAM στο θέατρο σκιών"

Το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού παρουσιάζει στο θέατρο σκιών (crankie) το έργο "Η Αγριόχηνα" του Πωλ Γκάλλικο, σε διασκευή των μαθητών των σχολείων 2ου Γυμνασίου Χολαργού-2ου Γυμνασίου Περιστερίου-2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, που συνεργάστηκαν στο έργο eTwinning 2021-22 "STEAM στο θέατρο σκιών". 
To crankie είναι ένα θέατρο σκιών που το σκηνικό κατά τη διάρκεια της παράστασης κινείται. Τα τρία σχολεία είχαν το ίδιο κείμενο αλλά έφτιαξαν το δικό τους crankie, το δικό τους σκηνικό και τη δική τους μουσική επένδυση για την παράσταση. Υπήρξε, επίσης, διαφοροποίηση στα ηλεκτρονικά που το κάθε σχολείο χρησιμοποίησε για να δώσει κίνηση στο σκηνικό του θεάτρου σκιών.
Στο έργο συμμετείχαν 43 μαθητές του σχολείου μας, χωρισμένοι σε ομάδες, ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους:
  • στους "Λογοτέχνες" που έκαναν τη διασκευή του κειμένου,
  • στους "Καλλιτέχνες" που έφτιαξαν το storyboard για την οπτικοποίηση του σεναρίου της "Αγριόχηνας"  και στη συνέχεια ζωγράφισαν το σκηνικό,
  • στους "Ηθοποιούς" που έπαιξαν και ζωντάνεψαν τις φιγούρες και το κείμενο,
  • στους "Μουσικούς" που επένδυσαν την ιστορία ηχητικά,
  • στους "Μηχανικούς" που κατασκεύασαν το crankie,
  • στους "Ηλεκτρονικούς" που με χρήση του μικροελεκτή Arduino κατόρθωσαν να δώσουν κίνηση στο σκηνικό του crankie, με βάση το ρυθμό που εξελίσσεται η ιστορία της Αγριόχηνας, και 
  • στους "Δημοσιογράφους" που ανέλαβαν τη διάχυση δημιουργώντας ένα ιστολόγιο του έργου και παίρνοντας συνεντεύξεις από τους μαθητές που εργάζονταν για την ολοκλήρωση του.  


Την έκθεση των έργων των 3ων σχολείων μπορείτε να τη δείτε εδώ 

Powered by emaze 

και παρακάτω μπορείτε να δείτε την ιστορία εικονογραφημένη (με εικόνες και φιγούρες των 3ων σχολείων)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ