my_menu

25.11.19

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Τάξης στο ΕΚΠΑ

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας επισκεφτήκαμε την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το πολεοδομικό συγκρότημα που περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και βρίσκεται στο νότιο του τμήμα του Δήμου Ζωγράφου, στους πρόποδες του Υμηττού.
Κατά την επίσκεψή μας, ανάμεσα στα άλλα, είδαμε το μεγάλο συγκρότημα της Φιλοσοφικής Σχολής αποτελούμενο από το κυρίως κτίριο, στο οποίο βρίσκονται οι αίθουσες διδασκαλίες και τα αμφιθέατρα, τη Βιβλιοθήκη και το Διδασκαλείο. Οι μαθητές των τμημάτων Β3 και B4 μεταφερθήκαμε στο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ με την βοήθεια των συντονιστών της διδακτικής επίσκεψης για να παρακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Δεν περισσεύει κανείς: καλλιεργώντας τη θετική και συμπεριληπτική συμπεριφορά". Εκεί οι συντονιστές μέσα από μια πληθώρα ασκήσεων μας έδειξαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε και να καταλάβουμε την αξία της ομαδικότητας και της αλληλοβοήθειας. Μέσα από έξυπνα παιχνίδια ακολουθήσαμε κανόνες και έχοντας υπομονή και επιμονή πήραμε μαθήματα για την επίτευξη στόχων. Η συνέχεια της διδακτικής επισκευής είχε επίσης ενδιαφέρον διότι επισκεφτήκαμε το Άλσος Στρατού. Δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα με στόχο να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής
και μεταγενέστερα για γενικότερη στρατιωτική χρήση. Είναι μια όαση μέσα στο κέντρο της Αθήνας στην οποία μπορέσαμε να κάνουμε βόλτες και να  ξεκουραστούμε από τον θόρυβο της πόλης. Η διδακτική επίσκεψη είχε μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους μαθητές καθώς υπήρχε ποικιλία δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες διδαχθήκαμε πολλά πράγματα, αλλά και στη συνέχεια περάσαμε αξέχαστα διότι καθίσαμε και ξεκουραστήκαμε στο Άλσος Στρατού.

Για την συντακτική ομάδα,
Παπασιδέρη Ζωή

Οι εμπειρίες μαθητών από την επίσκεψη εδώ
Ακολουθούν στιγμιότυπα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ