my_menu

17.11.19

Εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τη γιορτή μας άνοιξε μια προβολή με αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Παντελή Βούλγαρη «Το Χρονικό της Δικτατορίας 1967-1974» και από το αρχείο της ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαν σήμερα» σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουμε τα γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο και συνδέθηκαν με τον αγώνα των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Την προβολή επιμελήθηκε ο μαθητής της Γ΄ Τάξης Νίκος Κουρέτσης.
Οι μαθητές μας δούλεψαν συνεργατικά και δημιούργησαν τα δικά τους έργα τιμώντας την ημέρα. Με τη μορφή αφίσας, κολάζ, πολυτροπικού κειμένου κατέγραψαν γεγονότα, ζωγράφισαν, παρουσίασαν αυθεντικές μαρτυρίες και ‘έστησαν’ μια έκθεση-αφιέρωμα με θέματα εμπνευσμένα από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Η χορωδία υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κας Μάρθας Παπαθεοδώρου μάς ταξίδεψε σε μέρες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην Ιστορία, σε γεγονότα που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ακούστηκαν τραγούδια που έχουν συνδεθεί με την ατμόσφαιρα και το κλίμα της εποχής, αλλά και τραγούδια πάντα επίκαιρα και σύγχρονα. Μέσα από την τέχνη τονίσαμε τη σημασία του αγώνα για την ελευθερία, για τα ιδανικά, για τον άνθρωπο και συμφωνήσαμε με βλέμμα στραμμένο σε όσους μάς έχουν ανάγκη να ατενίζουμε το παρόν και το μέλλον με αισιοδοξία. Ευχαριστούμε τους μαθητές μας και όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή  γιορτή.
Το Πρόγραμμα της γιορτής μπορείτε να δείτε εδώ.
Τις εργασίες των μαθητών μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ