my_menu

26.5.17

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (25/5/2017)

Την Πέμπτη 25/5/2017 οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 του σχολείου μας,  επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και παρακολούθησαν 2 εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βάσεων Δεδομένων

Βάσεις Δεδομένων
Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να αντιληφθούν τη πολύπλευρη σημασία των Συστημάτων Βάσεων Δεδομένων σε μια εποχή που η συλλογή και η αποθήκευση τεραστίου όγκου πληροφορίας είναι καθοριστική για την εξέλιξη μας.
Οι μαθητές μελέτησαν μια σύντομη ιστορική αναδρομή των Βάσεων Δεδομένων και στη συνέχεια συμμετείχαν σε δράσεις και σε παιχνίδια γνώσεων.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Διεπαφές Εγκεφάλου-Υπολογιστή

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσίαση/ επίδειξη τεχνολογιών διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή. Οι μαθητές έλαβαν βασικές πληροφορίες για τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Μετά την παρουσίαση οι μαθητές μας συμμετείχαν στη διεξαγωγή αγώνων “Mind Pong”, όπου οι παίκτες χρησιμοποιούν τις διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή για να διαγωνιστούν σε ένα παιχνίδι ping-pong στον υπολογιστή, κινώντας τις ρακέτες τους με τη σκέψη.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την επίσκεψη

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ