my_menu

11.11.16

Εκπαιδευτικές επισκέψεις του Σχολείου μας



 Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Τάξης στην λίμνη του Μαραθώνα
 
Την Πέμπτη στις  10 Νοεμβρίου οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν την τεχνητή λίμνη του Μαραθώνα. Στο χώρο της λέσχης του φράγματος έγινε προβολή ενός σύντομου αλλά εντυπωσιακού βίντεο μικρού μήκους, με θέμα την κατασκευή του φράγματος και άλλων συναφών εργασιών κατά την τρίτη δεκαετία του 20ου αιώνα. Έπειτα οι μαθητές επισκέφτηκαν το μουσείο του φράγματος, όπου εκτίθενται εργαλεία, χρηστικά αντικείμενα και διασωθέντα αρχεία από την κατασκευή του, τα οποία μας δείχνουν τον τρόπο οργάνωσης της εποχής εκείνης αλλά και την αποτελεσματικότητά τους. Συνοψίζοντας, αυτή η εκπαιδευτική εκδρομή ήταν ενδιαφέρουσα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές που τους συνόδευαν.

Η συντακτική ομάδα
Χρύσα Βασιλειάδη
Σοφία Δρόσου

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ Τάξης στο Θέατρο Διονύσου


Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, η Γ΄ Τάξη του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος «Αρχαία Ελληνικά από Μετάφραση» και της διδασκαλίας της τραγωδίας «Ελένης» του Ευριπίδη επισκέφτηκε το αρχαίο θέατρο του Διονύσου στις παρυφές του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Εκεί, οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, ώστε να ξεναγηθούν στο περιβάλλοντα χώρο. Στο θέατρο είδαν από κοντά αρκετά από τα μέρη ενός αρχαίου θεάτρου, όσα φυσικά έχουν διασωθεί και επιβιώσει στο πέρασμα των χρόνων και μέσω αυτού κατάλαβαν καλύτερα την λειτουργία του. Επιπλέον πληροφορήθηκαν για τις μεταβολές που υπέστη ο χώρος στις διάφορες εποχές και γενικότερα έμαθαν για την ιστορία τους. Έπειτα, ανηφόρισαν περιμετρικά του λόφου, ακολουθώντας τη διαδρομή στην οποία και οι αρχαίοι Αθηναίοι βάδιζαν. Πέρασαν από πολλούς και διάφορους χώρους, οι οποίοι αποτελούν μονάχα μερικά απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος της πόλης των Αθηνών. Ερείπια αρχαίων ναών, τόποι λατρείας θεών, ρωμαϊκά κτίσματα όπως το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού, καθώς και τοποθεσίες που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, όπως για παράδειγμα το σημείο, από το οποίο δύο νέοι στην περίοδο της Κατοχής  ανέβηκαν στην Ακρόπολη και κατέβασαν την ναζιστική σημαία, εναρμονίζονται άριστα  με ένα καταπράσινο περιβάλλον. Φυσικά η εκδρομή αποτέλεσε μία ιδιαίτερα ευχάριστη και επιμορφωτική εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους συνοδούς καθηγητές.

Για τη συντακτική ομάδα

Μάριος Χαβέλας, Γ4

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ Τάξης στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης




Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου η Α΄ Τάξη επισκέφτηκε το αστεροσκοπείο της Πεντέλης. Εκεί τα παιδιά παρακολούθησαν ένα βίντεο με θέμα το διάστημα, τους γαλαξίες, τους πλανήτες και τα άστρα. Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση κάνανε έναν διάλογο μαζί με τον υπεύθυνο που βρισκόταν εκεί, τους έλυσε όλες τις απορίες  σχετικά με τις πληροφορίες που τους δόθηκαν από το βίντεο. Αμέσως μετά τα παιδιά γνώρισαν από κοντά ένα τεράστιο τηλεσκόπιο και έμαθαν πως λειτουργεί. Στο τέλος βγήκαν από το αστεροσκοπείο και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα μαζί με τους καθηγητές που τους συνόδευαν στην εκδρομή. Μετά  μπήκαν στο πούλμαν και κατέβηκαν στην πλατεία  της Πεντέλης. Απέναντι από την πλατεία υπήρχε ένας χώρος γεμάτος παιχνίδια. Εκεί παίξανε για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια μπήκαν στο πούλμαν και γύρισαν στο σχολείο. Ήταν μια εκδρομή που θα τους μείνει αξέχαστη γιατί γνωρίσανε τι υπάρχει έξω από τον πλανήτη μας.

Η συντακτική ομάδα του Α1
Κατερίνα Βλάχου
Σταυρούλα Βλάχου

Ζωή Κανατά

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ