my_menu

22.2.16

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Εκπαιδευτικές επισκέψεις του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016.
Η Α΄ τάξη επισκέφτηκε το Ζωολογικό και το Ορυκτολογικό μουσείο των τμημάτων της Βιολογίας και της Γεωλογίας αντίστοιχα, στην Πανεπιστημιούπολη. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν, γιατί δεν είχαν ξαναδεί ανάλογα εκθέματα. Τα περισσότερα θετικά σχόλια απέσπασε το Ζωολογικό μουσείο,  καθώς είχε αρκετά εντυπωσιακά εκθέματα βαλσαμωμένων ζώων, ερπετών, πτηνών και θηλαστικών. Το Γεωλογικό Μουσείο εντυπωσίασε τους μαθητές σχεδόν το ίδιο, αφού ενθουσιάστηκαν από τα αξιοθαύμαστα πετρώματα της συλλογής του.




 







    Περισσότερα εκθέματα από το Ζωολογικό Μουσείο εδώ και από το Ορυκτολογικό εδώ.

●  Η Β΄ Τάξη περιηγήθηκε το Μουσείο λαϊκών οργάνων, το Μουσείο Ιστορίας και το Λουτρό Αέρηδων στην Πλάκα.Το Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών στεγάζεται σε ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα κτήρια της προ-οθωνικής περιόδου και είναι κτισμένο στους πρόποδες της Ακρόπολης. Το ιστορικό κτήριο της οικίας του αρχιτέκτονα Σταματίου Κλεάνθη, γνωστής και ως το «Παληό Πανεπιστήμιο», φιλοξένησε το πρώτο Πανεπιστήμιο του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Το Λουτρό των Αέρηδων, στην περιοχή της Πλάκας, αποτελεί κειμήλιο από την τουρκοκρατία. Το περίτεχνο κτίριο διατηρούσε ο Αμπίντ Εφέντης κατά τη διάρκεια της πρώτης οθωμανικής περιόδου (1453-1669) και λειτουργούσε μέχρι και το 1965 ως χαμάμ. Διακρίνονται οι διάτρητοι θόλοι, οι υπέροχες μαρμάρινες γούρνες, η εστία παραγωγής καπνού.Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη-Κέντρο Εθνομουσικολογίας εγκαινιάστηκε στις 6 Ιουνίου του 1991. Βασίζεται στη συλλογή από 1200 ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα από τον 18ο αιώνα ως τις μέρες μας.
       
       




  
 



  


    
     Περισσότερα εδώ

●    Οι μαθητές της Γ’  τάξης παρακολούθησαν την  παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, στο θέατρο Κνωσός. Η παράσταση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές. Προσεγγίζει το μύθο με μια φρέσκια σκηνοθετική ματιά και αναφέρεται στο φαινόμενο «ΕΛΕΝΗ», πώς δηλαδή η ηρωίδα από τη δαιδαλώδη περιοχή του μύθου ανέβηκε στον ουρανό, γοητεύοντας τους ποιητές των αιώνων από τον Όμηρο ως τον Ελύτη.




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ