my_menu

19.11.21

Διδακτική επίσκεψη της Γ΄τάξης στην 114 Π.Μ. της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου η Γ' τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε την 114 Π.Μ. της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα. Με την άφιξη μας στη βάση, μεταφερθήκαμε στην αίθουσα Ικάρων, όπου παρακολουθήσαμε μια αναλυτική παρουσίαση σχετικά με τις εγκαταστάσεις, τις λειτουργίες και τον εξοπλισμό της πτέρυγας. Στη συνέχεια, λόγω της έκτασης της Π.Μ, επιβιβαστήκαμε ξανά στα λεωφορεία, ώστε να μεταβούμε στην Μ.Θ.Β. (Μονάδα Συντήρησης Βάσης), όπου ο υπεύθυνος επιστάτης μας προσέφερε μία περιεκτική ξενάγηση στα αεροσκάφη που φιλοξενούσε η βάση καθώς και τις αρμοδιότητες της κάθε μονάδας της Π.Μ. Μετά το πέρας της ξενάγησης, είχαμε τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να συζητήσουμε τις απορίες μας με τον υπεύθυνο. Τέλος, μεταβήκαμε στην 331 Μονάδα Αναχαίτισης "Θησέας", όπου γίναμε μάρτυρες μίας απογείωσης αεροσκάφους, έπειτα από την οποία είδαμε από κοντά ένα από τα πιο σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη της Μονάδας, το Mirage 2000-5. Κατά την παρατήρηση του αεροπλάνου από εμάς, ένας από τους πιλότους της 331 έδινε μια πολύπλευρη περιγραφή αυτού και των διαφόρων λειτουργιών που επιτελούν τα διαφορετικά εξαρτήματα του, ενώ παράλληλα απαντούσε σε κάθε ερώτηση που μπορεί να είχαμε τόσο εμείς οι μαθητές όσο και οι καθηγητές μας.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση της 114 Π.Μ για τη φιλοξενία, καθώς το σχολείο μας ήταν το πρώτο που πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη εκεί μετά την καραντίνα λόγω της COVID-19.

Η συντάκτρια του άρθρου,

Γεωργία Μουλατσιώτη, Γ3     

Ο Σύλλογος των καθηγητών και η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστούμε  θερμά την Αντιδήμαρχο κα Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης διδακτικής επίσκεψης στην Τανάγρα και στέκει πάντα αρωγός στις ανάγκες του σχολείου μας.

Δείτε στιγμιότυπα από τη διδακτική επίσκεψη




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ