my_menu

28.5.24

Το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού σε κυκλική τροχιά

H περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Χολαργού, σε συνεργασία με την incommon άνοιξε για δεύτερη χρονιά πανιά για ένα περιβαλλοντικό ταξίδι προς τη βιωσιμότητα!

Είδαμε στην πράξη τι σημαίνει κυκλική οικονομία, γιατί είναι σημαντική για μια πιο ποιοτική και βιώσιμη καθημερινότητα και πώς μπορούμε να την εφαρμόσουμε στη σχολική και όχι μόνο ζωή. Γιατί ο σεβασμός και η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι κάτι που μας αφορά  όλες και όλους ανεξάρτητα από την ηλικία.

Μέσα στις τάξεις και έξω στις σχολικές αυλές:

      Συναντηθήκαμε και μάθαμε για τη σημασία της διαλογής στην πηγή με την αξιοποίηση των τροφοσκουπιδιών μας (φλούδες από φρούτα ή λαχανικά, υπολείμματα καφέ και τροφών στο πιάτο κ.α.) και της κομποστοποίησης ώστε να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο!

     Θέσαμε ξανά σε λειτουργία τον εγκατεστημένο κομποστοποιητή στο σχολείο που φροντίζουν τα παιδιά

     Παίξαμε κυνήγι του θησαυρού των οργανικών υπολειμμάτων και το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο “σΤροφή στη γειτονιά” με ανάλογη θεματική· τα παιδιά έμαθαν για τον καφέ κάδο και πήραν τροφή για σκέψη για τη σωστή διαχείριση των (τροφο)σκουπιδιών μέσα από διάφορες αποστολές που ολοκλήρωσαν ομαδικά

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί ανακαλύψαμε με ενθουσιασμό τη δύναμη της φύσης και τις δυνατότητες των ανθρώπων να αξιοποιούμε τους φυσικούς και μη πόρους που διαχειριζόμαστε και μοιραζόμαστε καθημερινά. Για να καταφέρουμε να ζήσουμε με τρόπο πιο υγιή, χαρούμενο και βιώσιμο μέσα και έξω από τα σχολεία!

Παρακάτω κάποιες φωτογραφίες από τις επισκέψεις μας!


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ