my_menu

24.4.23

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ»


Το σχολείο μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς συμμετέχει στο Σχολικό Δίκτυο Δράσης «Ταπερίστας 2023» που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Αρναίας. Στις δράσεις του «Ταπερίστα 2023» συμμετέχουν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου μέσω των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας και της Βιολογίας, υπό την καθοδήγηση των αντίστοιχων καθηγητριών. Μία από αυτές τις δράσεις είναι η «Ημέρα Δεκατιανού» που για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σύγχρονα και εξ αποστάσεως την Πέμπτη 6-4-2023.

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι μαθητές χωρίστηκαν σε εννέα ομάδες και κλήθηκαν να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν ένα δεκατιανό το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις της βιώσιμης διατροφής. Το βιώσιμο δεκατιανό τους  έπρεπε να περιέχει, όσο γίνεται, προϊόντα τοπικά, βιολογικά, μη επεξεργασμένα, υγιεινά, σε ποσότητα αντίστοιχη με τις ανάγκες τους, χωρίς συσκευασία μιας χρήσης για μεταφορά και φύλαξη. Μετά από τη μεταξύ τους ψηφοφορία επιλέχθηκε  να παρουσιαστούν , στα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση, το «σπανακοκέικ» και η «τορτίγια με ταχίνι με κακάο, παστέλι με σοκολάτα υγείας, φράουλες».

Στις 6-4-2023, είκοσι σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα συνδεθήκαμε εξ αποστάσεως και ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Webex. Το κάθε σχολείο κλήθηκε να παρουσιάσει το δεκατιανό του και στο τέλος να ψηφιστεί μεταξύ των σχολείων το «αξιοζήλευτο δεκατιανό». Νικητές του διαγωνισμού ήταν το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών Βαρηκόων Θεσσαλονίκης και το ΕΕΕΕΚ Βέροιας που ισοψήφησαν.

Οι μαθητές μας, παρόλο που αντιμετωπίσαμε τεχνικά προβλήματα στη σύνδεση και ζωντανή παρουσίαση του δεκατιανού μας, αποκόμισαν πολλά οφέλη από τη συμμετοχή τους στη δράση. Αλληλοεπίδρασαν με άλλα παιδιά από πολλά μέρη της Ελλάδας, γνώρισαν τα Ειδικά Σχολεία, τα Σχολεία Κωφών, τα Εσπερινά Σχολεία και με τις προϋποθέσεις της βιώσιμης διατροφής έκριναν και ψήφισαν το «αξιοζήλευτο δεκατιανό».

Στη συνέχεια παρατίθεται η ταυτότητα του δεκατιανού του 2ου Γυμνασίου Χολαργού και μπορείτε να τη δείτε εδώ


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ