my_menu

24.6.20

Καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών μας

Το ημερολόγιο του σχολείου μας
Δράση της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χολαργού στο πλαίσιο του μαθήματος Εικαστικών του σχολικού έτους 2019-2020.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Χολαργού εκδίδει κάθε χρόνο ημερολόγιο με έργα μαθητών της Γ΄ τάξης. Έτσι και φέτος, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με τους μαθητές των τριών τμημάτων τις ζωγραφιές που θα εικονογραφούσαν το φετινό μας ημερολόγιο. Τα έργα που δημιουργήθηκαν βασίστηκαν σε έργα γνωστών ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα, όπως Henri Matisse, Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Hokusai κ.ά. Τα παιδιά εργάστηκαν κατά ομάδες και δημιούργησαν τα δικά τους έργα, σε κάποιες περιπτώσεις πιο πιστά στο πρωτότυπο και σε άλλες πιο ελεύθερα αποδοσμένα, όλα τελικά με την προσωπική σφραγίδα του κάθε συμμετέχοντα. Καθώς δημιουργήθηκαν περισσότερα απ’ όσα χρειαζόμασταν για το ημερολόγιο, προχωρήσαμε σε επιλογή των πιο αντιπροσωπευτικών. Στη συνέχεια, αποφασίσαμε με τον διευθυντή, κ. Παπανδρέου, ότι αξίζει σε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Έτσι, με τη συνεργασία των παιδιών βάλαμε τα έργα σε κάδρα, τα κρεμάσαμε στον ισόγειο χώρο του σχολείου και δημιουργήσαμε μια μικρή έκθεση!
Ως καθηγήτρια εικαστικών χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε να στήσουμε την έκθεση για δύο λόγους. Πρώτον, η διαδικασία του στησίματος μιας έκθεσης είναι ένα πολύτιμο μάθημα οπτικής αντίληψης για τα παιδιά και συχνά δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο στο στενό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου. Δεύτερον, η ικανοποίηση που ένιωσαν τα παιδιά, όταν είδαν τα έργα τους αναρτημένα στον τοίχο, είναι ανεκτίμητη.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολικού έτους 2019-2020, τον Διευθυντή κ. Ανδρέα Παπανδρέου για την πολύτιμη στήριξη του και φυσικά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για αυτήν την πρωτοβουλία.

Ιούνιος 2020
Ελένη Μολύβα
Εικαστικός΄﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ουρ


Τα ημερολόγια με τις δημιουργίες των μαθητών μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ