my_menu

18.12.19

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ’ Τάξης στον ναύσταθμο Σαλαμίνας

Την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθητές της  Γ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τον ναύσταθμο Σαλαμίνας. Ξεναγήθηκαν στους  χώρους του και είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν από κοντά μάχιμες μονάδες  του Πολεμικού μας Ναυτικού, ένα πολεμικό πλοίο και ένα υποβρύχιο.
Αρχικά, συγκεντρωθήκαμε σε ένα από τα επίπεδα της φρεγάτας όπου μας υποδεχθήκαν ο κυβερνήτης της και ένα μέρος του πληρώματος. Ύστερα, χωριστήκαμε σε δύο υποομάδες και περιηγηθήκαμε στην πλώρη και στην πρύμη της φρεγάτας, όπου και μας μίλησαν για τα δομικά και λειτουργικά  χαρακτηριστικά της.
Στη συνέχεια, συγκεντρωθήκαμε εκ νέου και κατευθυνθήκαμε προς ένα διαφορετικό κομμάτι του ναύσταθμου το οποίο διέθετε υποβρύχια. Χωριστήκαμε ξανά σε δυο ομάδες και η κάθε μια εισήλθε στο εσωτερικό δυο διαφορετικών υποβρυχίων όπου και ξεναγηθήκαμε. Τέλος μας μίλησαν  για τα μέρη του υποβρύχιου για τη  χρησιμότητά τους και τον εξοπλισμό τους και είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε μέσα από το περισκόπιο καθώς και να ανακαλύψουμε τη φυσική ομορφιά ενός υποβρυχίου.
Ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδρομές όλων των σχολικών ετών και αδημονούμε για μία αντάξιά της.
Για τη συντακτική ομάδα
Οι μαθητές της Γ’ τάξης
Φραγγέας Μάνος
Γοργούλης Γιώργος


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ