my_menu

9.3.18

Συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (25/2/2018 - 4/3/2018)

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο WROHellas με δύο ομάδες.
Η φετινή δοκιμασία αναφέρεται στις επικοινωνίες κατά τη Βυζαντινή περίοδο και παρουσιάζει την «περιπετειώδη» πορεία των μηνυμάτων, που διασχίζοντας την αχανή Βυζαντινή Αυτοκρατορία με ταχύτητα, είχαν τη δυνατότητα να φτάσουν μέσα σε λίγες ώρες στην Κωνσταντινούπολη.
Η δοκιμασία αφορά στη μεταφορά δύο «μηνυμάτων» από δύο πόλεις της Μέσης Ανατολής προς την Κωνσταντινούπολη. Ο αγγελιαφόρος ξεκινά από την Ιερουσαλήμ και περνώντας από δύο από τις τέσσερις κοντινές πόλεις (Τύρο, Δαμασκό, Αντιόχεια ή Χαλέπι) μεταφέρει τα μηνύματα  που παραλαμβάνει προς την Κωνσταντινούπολη. Η δοκιμασία στηρίζεται πάνω στο δωδεκάωρο σύστημα κωδικοποίησης μηνυμάτων που ήταν διαδεδομένο την Βυζαντινή περίοδο και πραγματοποιείται πάνω σε ένα «δρόμο» της αυτοκρατορίας που ενώνει τις παραπάνω πόλεις. Τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που ακολουθούσαν τα μηνύματα, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα και τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν στο δρόμο τους.

Η προσπάθεια των μαθητών του σχολείου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. 
Στην αρχή δημιουργήθηκαν οι δύο ομάδες με μέλη:
  • Πρώτη Ομάδα: Κουμιώτη Ιωάννα, Μποζάνας Φίλιππος, Παναγάκης Γιώργος
  • Δεύτερη Ομάδα: Αναστασόπουλος Παναγιώτης, Μούγιος Βασίλειος
και προπονητή τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου Αλβέρτη Νίκο.

Στη συνέχεια σχεδιάστηκαν και συναρμολογήθηκαν  τα δύο ρομπότ,  αναπτύχθηκε ο σχετικός αλγόριθμος  και μετά από συνεχείς δοκιμές έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις στην κατασκευή αλλά και στις ρυθμίσεις του προγράμματος.

Οι ομάδες συμμετείχαν στον τελικό διαγωνισμό που έγινε στην Αθήνα στις 4/3/2018, αφού προηγουμένως είχαν περάσει με επιτυχία (3η και 7η θέση) τους περιφερειακούς  αγώνες της Αττικής. Όλοι οι αγώνες έγιναν στο κλειστό ολυμπιακό γήπεδο Γαλατσίου.

Video από τις σχετικές διαδρομές



 

Στιγμιότυπα από τις προσπάθειες των ομάδων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ