my_menu

23.3.17

Συμμετοχή στον τελικό του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (ΟΑΚΑ 18/3/2017)

Φέτος, για πρώτη φορά, το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο WROHellas

Η δοκιμασία αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο το γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή πραγματοποιείται πάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν. Η δοκιμασία στηρίζεται και αναδεικνύει το ιστορικό γεγονός, αλλά δεν αποτελεί πιστή αναπαράσταση της πορείας του Μ. Αλεξάνδρου, έχοντας  τις απαραίτητες τροποποιήσεις λόγω του αγωνιστικού της χαρακτήρα.

Η προσπάθεια ξεκίνησε στις αρχές του Ιανουαρίου 2017 όπου δημιουργήθηκε η ομάδα από τους μαθητές: Βλάχο Αντώνη, Γαγάνη Στάθη, Καλογερόπουλο Θάνο, Μούγιο Βασίλη με προπονητή των καθηγητή Πληροφορικής Αλβέρτη Νίκο.

Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε η ομάδα υλοποίησε το ρομπότ, με το οποίο θα συμμετείχε στο διαγωνισμό, σχεδίασε και υλοποίησε τον αλγόριθμο που το οδηγεί στη  διαδρομή του διαγωνισμού και το καθοδηγεί στην ολοκλήρωση των δοκιμασιών.

Στις 11/3/2017 η ομάδα συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό για την Αττική, όπου προκρίθηκε για τον τελικό.
Στις 18/3/2017 η ομάδα συμμετείχε στον τελικό Διαγωνισμό στο ΟΑΚΑ (600 βαθμοί – 46,87 δευτερόλεπτα)

Video από τη διαδρομή στον τελικό


Στιγμιότυπα από όλη την προσπάθεια της ομάδας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ